امروز: شنبه, ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 12 شوال 1445 | 2024-04-20
کد خبر: 280232 |
تاریخ انتشار : 29 اردیبهشت 1398 - 3:00 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر یک استاد دانشگاه با اشاره به تاثیر مسائل اقتصادی و اجتماعی در وقوع نزاع‌ها و دعاوی در جامعه گفت: ما نمی‌توانیم وضعیت اقتصادی و اجتماعی مطلوب را فراهم کنیم در نتیجه باید شرایطی که افراد در مرحله‌ای قرار می‌گیرند که با نزاع‌ها خودشان را تخلیه می‌کنند را از بین […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

یک استاد دانشگاه با اشاره به تاثیر مسائل اقتصادی و اجتماعی در وقوع نزاع‌ها و دعاوی در جامعه گفت: ما نمی‌توانیم وضعیت اقتصادی و اجتماعی مطلوب را فراهم کنیم در نتیجه باید شرایطی که افراد در مرحله‌ای قرار می‌گیرند که با نزاع‌ها خودشان را تخلیه می‌کنند را از بین ببریم و سوپاپ‌هایی را برای تخلیه افراد در جامعه ایجاد کنیم.

محمدرضا ویژه در گفت‌وگو با صلح خبر در راستای دعوت رئیس قوه قضائیه از صاحب‌نظران برای بررسی علل وقوع نزاع‌ها و دعاوی در جامعه که منتهی به تشکیل پرونده‌های کثیر قضائی می‌شود، اظهار کرد: در رابطه با نزاع‌های جمعی و فردی که در سطوح مختلف خانواده و اجتماع می‌بینیم علل و عوامل مختلفی می‌تواند وجود داشته باشد. یکی از علل، علت اقتصادی است که به لحاظ اقتصادی میان افراد اتفاق می‌افتد. حتی در نزاع‌های خانوادگی ممکن است مسائل اقتصادی هم دخیل باشد.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: در بعضی موارد هم علل اجتماعی در بروز درگیری‌ها نقش دارند. وقتی که برای اعضای یک جامعه به لحاظ اجتماعی مشکلاتی ایجاد می‌شود، که ممکن است به واکنش نشان دادن افراد منجر شود به نحوی که بخواهند در جایی خودشان را تخلیه روانی کنند. بر همین اساس شاهد بالا رفتن تعداد نزاع در جامعه هستیم. طبق آمار موجود میزان نزاع در کلان شهرها افزایش داشته است و این شرایط با نزاع‌های سنتی که در گذشته داشتیم بسیار متفاوت است.

وی اعلام نمود: برای مثال در قدیم میان دو روستا بر سر چاه آب، رودخانه و … نزاع وجود داشت که امروزه نوع این نزاع تغییر کرده است. اخیراً فردی که طلبه همدانی را به قتل رساند در شبکه اجتماعی کاملاً سلاح و قصد خود را به نمایش گذاشته است که با نزاع سنتی میان افراد کاملاً تفاوت پیدا می‌کند و انگیزه‌های متفاوتی دارد.

ویژه با بیان اینکه جامعه فکر می‌کند اگر ضمانت اجرای نزاع‌ها افزایش پیدا کند مشکل حل می‌شود، تاکید کرد: به هیچ وجه این موضوع با این مطلب ارتباطی ندارد. یعنی عموماً در نزاع‌هایی که به صورت ناگهانی اتفاق می‌افتد و حتی ممکن است منجر به قتل شود افراد خیلی به عواقب کار خود فکر نمی‌کنند. میزان ضمانت اجرا، برخورد حقوقی، کیفری و انتظامی در مواقع ارتکاب با این موضوع ارتباطی ندارد.

وی تصریح کرد: ما باید در صحنه اجتماع سوپاپ‌هایی برای تخلیه افراد ایجاد کنیم. ما نمی‌توانیم وضعیت اقتصادی و اجتماعی مطلوب فراهم کنیم در نتیجه باید شرایطی که افراد در مرحله‌ای قرار می‌گیرند که با نزاع‌ها خودشان را تخلیه می‌کنند را از بین ببریم و تا جایی که امکان دارد افراد از طریق سوپاپ‌های ایجاد شده خود را تخلیه کنند. به عقیده من این بهترین راهی است که می‌توان انجام داد. ایجاد شرایط اقتصادی و اجتماعی مطلوب برای جلوگیری از دغدغه‌مند شدن افراد یا کلاً امکان پذیر نیست یا به این زودی‌ها امکان پذیر نیست.

وی افزود: مطلب جالب این است که برای مثال یکی از مکان‌هایی که برای تخلیه افراد جامعه در نظر گرفته می‌شود استادیوم‌های ورزشی است در حالی‌که می‌بینیم در حاشیه همین مسابقه باز هم نزاع اتفاق می‌افتد. یعنی میزان تخلیه افراد در این مکان کافی نیست. به عقیده من باید بازنگری شود تا مشخص کنند افراد چطور فشارهای وارد شده را تخلیه کنند. راهکار کیفری و حقوقی و مقابله به این سبک پاسخگو نیست و جواب نخواهد داد. این حرف‌ها تکراری است و بارها گفته شده در نتیجه مهم عمل کردن به این موارد است.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید