امروز: چهارشنبه, ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 16 شوال 1445 | 2024-04-24
کد خبر: 443912 |
تاریخ انتشار : 28 خرداد 1400 - 6:30 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر زراعت چوب یکی از طرح‌هایی است که به تامین نیاز چوبی کشور و حفاظت از ‌پوشش محدود جنگلی کشور کمک می‌کند اما آیا محدودیت یا دستورالعملی برای برداشت از این چوب‌های زراعی وجود ندارد؟ آیا بهره‌برداری از درختان مربوط به طرح زراعت چوب در هر زمانی امکان ‌پذیر است؟ […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

زراعت چوب یکی از طرح‌هایی است که به تامین نیاز چوبی کشور و حفاظت از ‌پوشش محدود جنگلی کشور کمک می‌کند اما آیا محدودیت یا دستورالعملی برای برداشت از این چوب‌های زراعی وجود ندارد؟ آیا بهره‌برداری از درختان مربوط به طرح زراعت چوب در هر زمانی امکان ‌پذیر است؟ آیا به‌دلیل اینکه این درختان با هدف بهره‌برداری کاشته شده‌اند، اصولی برای برداشت آن‌ها وجود ندارد؟.

به گزارش صلح خبر، ایران کشوری است که تنها ۷ درصد از مساحت کل آن را پوشش جنگلی تشکیل می‌دهد و این مساله بر اهمیت اکوسیستم‌های جنگلی کشور که دارای انواع گونه‌های جانوری و گیاهی هستند، می‌افزاید.

در متن زیر به نکته ۸ درباره زراعت چوب اشاره شده است:

* پتانسیل مصرف چوب در ایران حدود ۱۳ میلیون متر مکعب برآورد شده است بنابراین از سال ۱۳۸۴ زراعت چوب در دستور کار قرار گرفته است.

* زراعت چوب یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور برای حفاظت از جنگل‌ها و منابع طبیعی است که بر مبنای توسعه کشت درختان سریع‌الرشد و زودبازده مانند صنوبر و اکالیپتوس است.

* به گفته برخی مسئولان، زراعت چوب طرح راهبردی توسعه پایدار زیست‌محیطی و به سبب محدودیت واردات چوب و اجرای طرح تنفس جنگل، انتخاب طرح زراعت چوب، بهترین مسیر برای تامین نیازمندی‌ها است.

* گرچه طرح زراعت چوب به‌نظر راهکار مناسبی برای تامین مواد اولیه، اقتصاد، اشتغال، معیشت و کاهش تخریب جنگل‌ها می‌رسد اما هر از گاهی شاهد قطع درختان زراعی در فصل‌هایی مانند بهار و تابستان هستیم.

* در فصل زمستان باید از درختان بهره‌برداری شود چراکه برداشت درختان در فصل زمستان باعث می‌شود آفات و بیماری‌های کمتری طغیان کنند و به درختان صدمه بزند در حالی‌که احتمال گسترش این آفات در فصل‌هایی مانند بهار و تابستان بیشتر است.

* درختانی از جمله صنوبر که برای زراعت چوب کاشته می‌شوند ‌بیش از ۱۰ تا ۲۰ سال زمان‌ می‌برد تا قابلیت بهره‌برداری را داشته باشند. در منطقه‌ای که توده‌ای از درختان در سطح وسیعی کاشته و بیش از ۲۰ سال در آنجا رشد می‌کنند اکوسیستمی ایجاد می‌شود که محل زندگی بسیاری از موجودات و حیات وحش است. بهره‌برداری این درختان در فصل‌هایی مانند بهار و تابستان علاوه‌بر اینکه باعث طغیان آفات می‌شود صدمات بسیار مخربی به حیات وحش و ‌پرندگانی منطقه که این توده درختان را به‌عنوان اکوسیستم خود برگزیده‌اند، وارد می‌کند.

* به‌دلیل اینکه تصور می‌شود درختان مربوط به زراعت چوب را هر زمان می‌توان برداشت کرد متاسفانه به بهره‌برداری درختان در بخش زراعت چوب نظارت کافی نمی‌شود.

* زراعت چوب در کنار واردات چوب گرچه راهکاری‌های مناسبی برای تامین چوب مورد نیاز کشور در مقابل قطع درختان با ارزش و محدود کشور به حساب می‌آیند اما به نظر می‌رسد که لازم است نظارت‌ها در این زمینه افزایش ‌پیدا کند.

انتهای ‌پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید