امروز: پنجشنبه, ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الخميس 17 شوال 1445 | 2024-04-25
کد خبر: 2402 |
تاریخ انتشار : 16 آبان 1391 - 0:05 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

آغاز يك كسب‌وكار بخش نخست آيا با شرايط واقعي اداره يك كسب‌وكار كوچك آشنا هستيد؟ اگر پاسخ منفي است، به طور روشمند و تا حد ممكن به دنبال پيدا كردن نقاط قوت و ضعف كار باشيد. شايد دلتان مي‌خواهد همين حالا كار را شروع كنيد، اما به توصيه افراد حرفه‌اي بهتر است محتاط باشيد و […]

آغاز يك كسب‌وكار

بخش نخست

آيا با شرايط واقعي اداره يك كسب‌وكار كوچك آشنا هستيد؟ اگر پاسخ منفي است، به طور روشمند و تا حد ممكن به دنبال پيدا كردن نقاط قوت و ضعف كار باشيد. شايد دلتان مي‌خواهد همين حالا كار را شروع كنيد، اما به توصيه افراد حرفه‌اي بهتر است محتاط باشيد و براي جلوگيري از بروز اشتباه گام‌هايتان را كوچك‌تر برداريد.


بررسي كسب‌وكارهاي موجود

ابتدا مي‌توانيد با كساني كه در حال حاضر خوداشتغال هستند مشورت كنيد. بهترين افرادي كه مي‌توانيد به سراغشان برويد اعضاي خانواده و دوستان هستند، چرا كه با حوصله با شما حرف مي‌زنند، در مورد تجارب شخصي خود صريح‌تر صحبت مي‌كنند، در مورد پروژه شما بحث مي‌كنند و به شما مشورت كافي خواهند داد. تنها روي نكات مثبت متمركز نشويد- به هرگونه نقاط ضعف يا زنگ خطر دقت كنيد و در مورد آنها هر سوالي داريد بپرسيد. حتي شايد بعضي از خويشاوندان و دوستان آمادگي اين را داشته باشند كه به‌عنوان مشاور، شما را در مورد تمام مراحل اين فرآيند راهنمايي كنند.شما هر روز با افرادي در تماس هستيد كه كسب‌وكار خودشان را دارند. شايد اين افراد نتوانند بنشينند و با شما گپ بزنند، ولي اغلب خوشحال مي‌شوند به چند سوال شما پاسخ دهند و نظر كلي خود را در مورد خوداشتغالي با شما در ميان بگذارند. هنگام گفت‌وگو، به «لايه‌هاي پنهان» صحبت‌هاي اين افراد توجه كنيد. شما مشتري آنها هستيد، شايد آنها بخواهند شغل خود را براي شما موجه و خوب جلوه دهند يا شايد اين‌طور وانمود كنند كه از كسب‌وكارشان كاملا راضي هستند. حتي ممكن است درآمدشان را به شما بگويند (البته اگر مبلغ قابل توجهي باشد)، اما اغلب دوست ندارند درباره سود واقعي خود (كه دانستن آن براي شما بسيار مفيد است) حرفي بزنند.



براي آگاهي بهتر از نحوه اداره كردن يك كسب‌وكار، سعي كنيد از يك كسب‌وكار مشابه بازديد كنيد. اگر قصد راه‌اندازي كسب‌وكاري را داريد كه بازديد از آن براي عموم آزاد است (مانند فروشگاه، كافه، يا يك هتل كوچك)، اين كار به آساني امكان‌پذير خواهد بود. داخل اين اماكن برويد و به اطراف نگاه كنيد. كاركنان، مشتريان، دكور و كالاها را از نظر بگذرانيد. آيا در خودتان توانايي اداره همه اينها را مي‌بينيد؟ اگر پاسخ مثبت است، آيا چيزي هست كه بخواهيد به شيوه متفاوتي آن را اجرا كنيد؟ آيا از پذيرش مسووليت و كار روزانه لذت مي‌بريد؟ علاوه بر اين، درباره كارهاي پشت صحنه هم فكر كنيد.
اگر به دنبال كسب‌وكاري هستيد كه به دفتر كار يا يك واحد صنعتي نياز دارد، كسب چنين تجربه‌اي دشوارتر خواهد بود. ممكن است بعضي دفاتر يا واحدهاي صنعتي روزهايي را براي بازديد عموم اختصاص بدهند يا گاهي اوقات (مثلا در نمايشگاه‌ها) كار خود را خارج از دفتر اصلي انجام دهند. با استفاده از اين فرصت‌ها مي‌توانيد به اين مكان‌ها دسترسي پيدا كنيد. راه ديگر آن است كه به ديدن دوستاني برويد كه محل كارشان جايي شبيه به اينها است تا بتوانيد با ويژگي‌هاي واقعي كار ‌آشنا شويد.

مطالعه
مطالعه زندگينامه افراد موفق در كسب‌وكار اطلاعات ارزشمندي در اختيار شما مي‌گذارد. بيشتر افراد از صفر شروع كرده‌اند و در ابتدا به اداره يك كسب و كار كوچك مشغول بوده‌اند. شناخت آن دسته از ويژگي‌هاي شخصي افراد كه باعث دوام و پيشرفت كسب و كارشان شده بسيار آموزنده است. اغلب نمي‌توان نقش شانس و اقبال را ناديده گرفت، ولي شانس معمولا با ويژگي‌هايي مانند فرصت‌طلبي، پشتكار و سماجت براي رسيدن به موفقيت (و در بعضي موارد، با به كارگيري ايده‌هاي هوشمندانه و خلاق) همراه بوده است.

برخي ويژگي‌هاي شخصي

موسسه بين‌المللي GMS ويژگي‌هاي زير را براي موفقيت افرادي كه به خوداشتغالي روي مي‌آورند ضروري مي‌داند:
1- توانايي ارتباط رسانه‌اي به صورت مستقيم يا غيرمستقيم با مشتريان بالقوه؛
2- انگيزه افزايش توانمندي‌ها، دانش و مهارت‌هاي فردي جهت ارائه خدمات بهتر و مشتريان فعلي؛
3- داشتن ظاهر آراسته، وضعيت جسماني مطلوب و حوصله كافي جهت برقراري ارتباط با ديگران؛
4- ارائه تبليغات كيفي با توجه به شرايط موجود جامعه و پرهيز از افراط؛
5- به روز بودن و توانايي انطباق با شرايط متغير؛
6- داشتن متانت و بالابودن آستانه تحمل؛
7- داشتن پشتوانه مالي قوي.

ملاحظات اقتصادي
وقتي كه در مورد راه‌اندازي كسب و كار شخصي مي‌انديشيد، يكي از مهم‌ترين جنبه‌هايي كه بلافاصله به ذهنتان مي‌رسد جنبه اقتصادي است. وقتي كسب‌و‌كاري را شروع مي‌كنيد خبري از حقوق ماهانه نيست و ممكن است براي تامين سرمايه كار جديد مجبور شويد همه پس‌انداز خود را يكجا خرج كنيد. ممكن است روز اول پر از شور و اشتياق و ايده باشيد، اما اگر پيش از اين در استخدام جايي بوده و درآمد مستمري داشته‌ايد، بايد بدانيد كه احتمالا شرايط مالي شما نسبت به گذشته بدتر خواهد شد.وقتي دو نفر قصد راه‌اندازي يك كسب و كار را دارند، بهتر است شرايط را طوري فراهم كنند كه يكي از آنها درآمد منظم و تضمين شده خود را حفظ و ديگري براي راه‌اندازي كسب و كار جديد تلاش كند. با اين روش همواره درآمد پيش‌بيني شده‌اي وجود دارد كه با آن مي‌توان هزينه‌هاي زندگي و هزينه‌هاي جاري را تامين كرد. اينكه آيا كسب‌وكار جديد به حدي رسيده كه بتواند هر دوي آنها را تامين كند يا خير در آينده مشخص خواهد شد. اين يكي از شيوه‌هاي معمول آغاز كار است.

منبع: كتاب راه‌اندازي و توسعه كسب و كار ترجمه محمود اميني

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید

    تعداد نظرات منتشر شده: 10
    1. نویسنده :mahini

      از مطالب جالبتون ممنون و موفق باشید 🙂

    1. نویسنده :ضرب.شصت

      خیلی هم خوب…جالبترین قسمت فال و طالع بینی سایته

    1. نویسنده :مسعود.محبی

      مطلب سایتتون عالیه. ایول دارین. کارتون رو ادامه بدین 🙂

    1. نویسنده :صادق

      matlab khobi bood…moafagh bashid

    1. نویسنده :یکی.یه.دونه

      مشت می کوبم بر در پنجه می سایم بر پنجره ها من دچار خفقانم خفقان درها را باز کنید

    1. نویسنده :shahriyari

      آغاز یک کسب‌وکار کوچک جالب بود…

    1. نویسنده :پارسی.دوست

      واقعا نوشته خوبییه. من همیشه سایتتون را چک میکنم.

    1. نویسنده :ثمین

      با قدرت ادامه دهید… پایان شب سیه سپیدد است… 🙂

    1. نویسنده :خردمند

      nazanin…sohba az pajmordan yek barg nist

    1. نویسنده :ایرنا

      از مطالب جالبتون ممنون و موفق باشید 🙂