به گزارش مجله محیط زیست صلح خبر ؛ شیدا آکار در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در شهرستان بهارستان محیط زیست تلاش میکند که اگر منبعی به عنوان آلودگی هوا وجود دارد، آن را شناسایی و میزان آلودگیش را مشخص کند. چنانچه آلایندگی واحدی بیش از حد استاندارد باشد محیط زیست وارد عمل میشود و اقدامات بازدارنده […]
به گزارش مجله محیط زیست صلح خبر ؛
شیدا آکار در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در شهرستان بهارستان محیط زیست تلاش میکند که اگر منبعی به عنوان آلودگی هوا وجود دارد، آن را شناسایی و میزان آلودگیش را مشخص کند. چنانچه آلایندگی واحدی بیش از حد استاندارد باشد محیط زیست وارد عمل میشود و اقدامات بازدارنده انجام میدهد.
وی کنترل و پایش واحدهای صنعتی و واحدهایی مانند ریختهگریها و ذوب فلز که در – شهرکهای بهاریه و قلعهمیر هستند – را ازجمله راهکارهای کاهش آلودگی هوای استان تهران دانست و تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد که میزان واحدهای آببر شهرستان بهارستان و یا واحدهایی که دارای فاضلاب صنعتی هستند نسبت به شهرستانهای دیگر محدود است، بنابراین مشکل اصلی در رابطه با آلودگی هوا، خروجی واحدهای صنعتی است که برای کاهش آلایندگی آنها، واحدهای صنعتی ملزم به نصب فیلتر شدهاند.
پراکندگی واحدهای صنعتی، مشکل زیستمحیطی قدیمی در بهارستان
رییس اداره محیط زیست شهرستان بهارستان با اشاره به اینکه مشکل اساسی و قدیمی زیستمحیطی این شهرستان، پراکندگی واحدهای ضایعاتی و واحدهای بازیافت است، گفت: بخشی از این واحدهای صنفی که تعدادشان نیز زیاد است فاقد مجوز هستند و از نظر موقعیت مکانی نیز پراکندگی دارند. درنتیجه هیچگونه اقدامی در زمینه تمهیدات زیست محیطی انجام نمیدهند.
محورهای ورود و خروج بهارستان باید کنترل شود
آکار در ادامه با بیان اینکه خودروهایی که از سمت محورهای اصلی بهخصوص تهران به سمت بهارستان میآیند و ضایعات تخلیه میکنند یکی از عوامل آلودگی هوای شهرستان بهارستان هستند، اظهار کرد: کنترل محورهای ورود و خروج شهرستان اهمیت زیادی دارد. برخی برای به دست آوردن بخشهای با ارزش یک قطعه و بازیافت آن، قطعه را آتش میزنند که این کارسبب آلودگی هوا میشود و شکایتهای شهروندان را در پی دارد.
کورههای زغالی در بهارستان جمعآوری شدند
وی افزود: یکی از منابع آلودگی هوای شهرستان بهارستان کورههای زغالی شرقی شهرستان در مرز اسلامشهر بود که سال گذشته با حمایت شهرداری و فرمانداری، ۲۱ کوره زغالی کنترل و جمعآوری شدند. این مسئله سبب کنترل آلودگی هوای بخش شرقی شهرستان بهارستان شد و خوشبختانه در حالحاضر فعالیتی در رابطه با کورههای زغالی در شهرستان وجود ندارد.
امکانات محدود اداره محیط زیست
آکار در ادامه تصریح کرد: حدود ۵۳۰۰ واحد تولیدی – صنفی در شهرستان بهارستان وجود دارد که از این تعداد ۱۶۴ واحد دارای پروانه صنعتی هستند. بقیه واحدها نیز یا مجوز صنفی دارند یا ندارند. این واحدها در سطح شهرستان پراکنده هستند که این مسئله نظارت و پایش را سخت میکند. امکانات اداره محیط زیست به ما اجازه نمیدهد که تمام ۵۳۰۰ واحد را یکجا پایش کنیم.
رییس اداره محیط زیست شهرستان بهارستان با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۷۰ مورد پایش واحدهای صنعتی-صنفی تحت عنوان پایش ضربتی صنایع استان تهران در شهرستان بهارستان انجام شده است، گفت: از این تعداد برای ۱۰ واحد اخطاریه صادر و ۸ واحد پلمب شدند. این ۸ واحد به دلیل آنکه فاقد مجوز هستند و محل استقرارشان نیز مورد تایید محیط زیست نیست امکان فعالیت ندارند.
اصناف واحدهای فاقد مجوز را شناسایی کنند
آکار با تاکید بر اینکه واحدهای صنعتی در سطح شهرستان همواره پایش و به نصب فیلتر ملزم میشوند، تصریح کرد: متاسفانه واحدهایی که فاقد مجوز هستند از طرف صنف مربوطه خودشان یعنی اصناف شناسایی نمیشوند. انتظار داریم که اصناف به وظایف خود در این بخش عمل و واحدهای فاقد مجوز را شناسایی کنند چراکه این وظیفه با ارگان صادرکننده مجوز است. اگر واحدهای غیرمجاز توسط اصناف شناسایی و جمعآوری شوند ما با تعدادی صنف دارای مجوز روبهرو میشویم که پایش و رصد آنها سادهتر است. محیط زیست نمیتواند واحدهای فاقد مجوز را به جای صنف مربوطه شناسایی کند چون این کار بخش زیادی از نیرو و امکانات اداره محیط زیست را میگیرد. وظیفه محیط زیست نظارتی است نه اجرایی. امروزه متاسفانه واحدهای صنفی فاقد مجوز در شهرستان بهارستان مشکلات زیستمحیطی ایجاد میکنند.
وی با بیان اینکه محیط زیست بنابر بر وظیفه ذاتی خود نباید اجازه دهد که محیط زندگی شهروندان آلوده شود، اظهار کرد: اداره محیط زیست امکانات محدودی دارد که رسیدگی به کل شهرستان را برای ما سخت میکند بنابراین از سایر ادارات مسئول میخواهیم که به وظایف خود عمل کنند تا ما بتوانیم با خیال راحت به مشکلات زیست محیطی شهرستان بپردازیم.
ایجاد و راهاندازی سیستم تصفیه فاضلاب باید در اولویت قرار گیرد
رییس اداره محیط زیست شهرستان بهارستان ادامه داد: در بحث آلودگی آب بیشترین دغدغه ما فاضلابهای جاری شهری است. بخشهایی از این فاضلاب سرپوشیده و بخشهایی دیگر بدون سرپوش است. رو باز بودن این فاضلابها منجر به ایجاد فضای نامناسب از نظر زیستمحیطی میشود علاوه بر آن از بعد بهداشتی مشکلاتی ایجاد میکند.
آکار ضمن تاکید بر در اولویت قرار گرفتن ایجاد و راهاندازی شبکه سیستم تصفیه فاضلاب شهرستان گفت: این مسئله دغدغه شرکت آب و فاضلاب نیز است ولی به عنوان پروژهای که نیاز به جذب بودجه دارد ابتدا باید منابع مالی این کار تامین شود سپس با نگاهی ویژهای در اسرع وقت به این مسئله پرداخته شود.
وضعیت دفن پسماند در شهرستان بهارستان
وی درباره وضعیت ایستگاههای دفن پسماند در شهرستان بهارستان توضیح داد: با توجه به اینکه ایستگاه موقت دفن پسماند صالحیه فاصله مناسبی با منطقه مسکونی نداشت قرار شد که زبالههای این محل به ایستگاه موقت گلستان منتقل شود البته ابتدا لازم است که اشکالات جزیی در ایستگاه موقت گلستان برطرف شود تا امکان این کار وجود داشته باشد.
کوتاهی مدیریت پسماند برای ارائه طرح تفکیک از مبدا
آکار درباره عدم اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا – که قرار بود تا خرداد ماه امسال اجرایی شود- اظهار کرد: این طرح علیرغم قول سازمان مدیریت پسماند هنوز تکمیل و ارائه نشده است. در جلسهای که با سازمان مدیریت پسماند برگزار میشود به این مسئله رسیدگی خواهیم کرد.
رییس اداره محیط زیست بهارستان آتشسوزیهای انجام شده پس از تخلیه ضایعات توسط خودروهایی که اغلب اوقات از سمت تهران میآیند را بیشترین مورد شکایتهای مردمی دانست وتصریح کرد: گشتهای شبانه محیط زیست توانسته وقوع این آتشسوزیها را کاهش دهد ولی برای جلوگیری از این کار نیاز به مشارکت همه سازمانهای مسئول جهت کنترل محورها و جمعآوری واحدهای غیرمجاز داریم.
آکار در ادامه ضمن بیان اینکه آموزش نکات زیست محیطی به شهروندان از اهمیت ویژهای برخوردار است، گفت: از سال گذشته همزمان با شروع طرح ساعتی با محیط بان، آموزشهای اداره محیط زیست بهارستان تقریبا هر ماه در یک مدرسه شروع شد و یک دوره آموزشی نیز با مریبان آموزش و پرورش برگزار کردیم.
رییس اداره محیط زیست بهارستان درباره کیفیت آب شرب این شهرستان اظهار کرد: نظارت در این زمینه از طریق سازمانهای مسئول مانند وزارت بهداشت، فرمانداری و شرکت آب و فاضلاب انجام میشود. گزارشهای مربوط به این حوزه را باید از مسئولان این سازمانها گرفت.
اصلیترین مشکلات زیست محیطی بهارستان
وی نبود سیستم تصفیه فاضلاب را از مهمترین مشکلات زیستمحیطی بهارستان ذکر کرد و گفت: راهاندازی سیستم تصفیه فاضلاب شهرستان کمک بزرگی به رفع مشکل زیستمحیطی و بهداشتی میکند. ساماندهی صنوف و واحدهای غیرمجاز نیز به ارتقای کیفیت هوای شهرستان بهارستان و رفع مشکلات زیست محیطی کمک خواهد کرد. واحدهای صنعتی داخل شهرکها نیز باید مشکلات زیست محیطی خود مانند عدم مدیریت پسماند و مشکلاتی که در رابطه با حریم و محدوده دارند را حل کنند.
آکار همچنین تاکید دارد: با توجه به محدودیت امکانات اداره محیط زیست،سایر دستگاهها به وظایف زیستمحیطی خود بیشتر عمل کنند تا یک مساله زیست محیطی به بحران تبدیل نشود و در نهایت از اداره محیط زیست انتظار رسیدگی به بحران را داشته باشیم بنابراین همکاری بینبخشی در حوزه محیط زیست از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی درباره نظافت شهری و اقدامات شهرداری بهارستان در اینباره گفت: اداره محیط زیست مستقیم با حوزه خدمات شهرداری درارتباط است. لازم است پاکسازی جویهای شهر با فاصله زمانی کوتاه تری انجام شود ولی باید از مردم هم بخواهیم که در پاکیزه نگهداشتن محیط زیست خود تلاش کنند. لازم است که شهرداری درباره مدیریت پسماند، بازیافت، تفکیک از مبدا و بهداشت حوزه شهری آموزشهایی را به شهروندان ارایه دهد.
انتهای پیام
Let’s block ads! (Why?)
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
- شما می توانید از بخش خبریار صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
- شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
- از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
- رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.