به گزارش مجله محیط زیست صلح خبر ؛ بررسی الحاق ایران به آخرین اصلاحیه پروتکل مونترال به گزارش صلح خبر؛ بررسی الحاق ایران به آخرین اصلاحیه پروتکل مونترال ابراهیم حاجیزاده در سیامین سالگرد روز جهانی حفاظت از لایه ازن و پروتکل مونترال اظهار کرد: در سال ۱۹۸۵ حدود ۲۸ کشور برای ساماندهی لایه اوزون در وین جمع شدند […]
به گزارش مجله محیط زیست صلح خبر ؛
بررسی الحاق ایران به آخرین اصلاحیه پروتکل مونترال
به گزارش صلح خبر؛ بررسی الحاق ایران به آخرین اصلاحیه پروتکل مونترال
ابراهیم حاجیزاده در سیامین سالگرد روز جهانی حفاظت از لایه ازن و پروتکل مونترال اظهار کرد: در سال ۱۹۸۵ حدود ۲۸ کشور برای ساماندهی لایه اوزون در وین جمع شدند و تصمیماتی را برای حفاظت از لایه ازن اتخاذ کردند و قرار شد همکاریهای بینالمللی در این زمینه آغاز شود.
وی افزود: دو سال بعد یعنی در سال ۱۹۸۷ پروتکل مونترال با مشارکت ۴۶ کشور جهان منعقد شد. بر اساس این پروتکل مواد مخرب لایه اوزون شناسایی و راههای کاهش انتشار آنها اعلام شد. بعد از آن دولت ایران نیز در سال ۱۹۸۸ به این پروتکل ملحق شد و پروتکل مونترال در مجلس جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسید و اقدامات کنترلی برای حفاظت از لایه اوزون از این سال شروع شد.
مدیر طرح ملی حفاظت از لایه اوزون با بیان اینکه طی سالهای بعد پروتکل مونترال چند اصلاحیه داشت، گفت: آخرین اصلاحیه پروتکل مونترال مربوط به سال گذشته است که بررسی الحاق آن در سازمان حفاظت محیط زیست در مرحله مقدماتی است.
وی با اشاره به اهم تعهدات کشورهای عضو پروتکل مونترال اظهار کرد: کاهش تدریجی و حذف مصرف مواد مخرب لایه اوزون مطابق برنامه زمانبندی، کنترل تجارت با غیر اعضای پروتکل، کنترل تجارت مواد مخرب لایه اوزون با اعضای پروتکل و ایجاد سیستم مجوز صادرات و واردات مواد مخرب لایه اوزون از جمله تعهدات کشورهای عضو است همچنین کشورهای عضو باید میزان تولید و مصرف مواد مخرب لایه اوزون را به طور سالانه به دبیرخانه طرح حفاظت از لایه اوزون گزارش دهد.
حاجیزاده با اشاره به پروژههای حذف مواد مخرب لایه اوزون گفت:در ۱۲۲ واحد یخچالسازی، ۶۶ واحد مونتاژ یخچال، ۵۹۵ بخش تعمیرگاه یخچال، ۴۵۴ بخش تعمیرگاه کولر خودرو، ۴۷ بخش اسفنجسازی و افشانههای تنفسی مواد مخرب لایه اوزون کاهش یافته است.
مدیر طرح ملی حفاظت از لایه اوزون با اشاره به دستاوردهای حذف مواد مخرب لایه اوزون در کشور اظهار کرد: در مجموع دستاوردهای حاصل از اجرای طرحها و پروژههای مصوب تحت پروتکل مونترال تجهیز و تغییر خط تولید ۱۳۷۸ واحد تولیدی و خدماتی و حذف حدود ۹ هزار و ۸۰۰ تن از مواد مخرب لایه اوزون مشتمل بر کلروفلوروکربنها، تتراکلرید کربن، هیدروکلروفلوروکربنها و … است.
وی با اشاره به اهداف و تعهدات کشور در قبال پروتکل مونترال، گفت: حذف ۱۰ درصد از مصرف یا واردات هیدروکلروفلوروکربنها، کاهش سالانه حدود پنج درصد واردات و دستیابی به تعهدات کشور در قبال پروتکل مونترال از جمله تعهدات کشورمان است.
منبع:ایسنا
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبرنگاران صلح خبر
- در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
- شما می توانید از بخش خبرنگاران صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
- شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
- از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
- رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.