امروز: پنجشنبه, ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 10 شوال 1445 | 2024-04-18
کد خبر: 96066 |
تاریخ انتشار : 07 مرداد 1395 - 17:49 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

عملیاتی شدن کامل طرح جامع مالیاتی تا بهمن ماه علی طیب نیا روز پنجشنبه در نشست شورای گفت و گوی بخش دولتی و خصوصی خراسان رضوی در مشهد با اشاره به اهمیت و نقش مالیات در درمان اقتصاد نفتی کشور افزود: باید وابستگی به نفت قطع و مالیات جایگزین آن شود.  وی مالیات را کم […]

عملیاتی شدن کامل طرح جامع مالیاتی تا بهمن ماه

علی طیب نیا روز پنجشنبه در نشست شورای گفت و گوی بخش دولتی و خصوصی خراسان رضوی در مشهد با اشاره به اهمیت و نقش مالیات در درمان اقتصاد نفتی کشور افزود: باید وابستگی به نفت قطع و مالیات جایگزین آن شود. 

وی مالیات را کم زیانترین شیوه تامین مالی دولت دانست و اظهار کرد: دراین میان افزایش سهم مالیات از درآمد ناخالص ملی باید به شیوه صحیح انجام شود که در این راستا طرح جامع مالیاتی در دست پیگیری است. 

وی با بیان اینکه امروز عزم تمام مسئولان نظام و مردم بر رشد اقتصادی مستمر و پایدار برای تحقق توسعه کشور است گفت: این امر را باید به عنوان اولویت نخست و راهبردی کشور دنبال کنیم.

وزیر اقتصاد افزود: امروز با ایجاد همنوایی، شرایط مناسب برای تحقق این امر در داخل کشور فراهم شده ضمن آنکه شرایط بین المللی هم تغییر کرده و با وجود آنکه هنوز همه نتایج برجام و لغو تحریم ها محقق نشده است اما گشایش های خوبی در عرصه سیاسی و اقتصادی بین المللی ایجاد شده که می تواند زمینه تحول باشد. 

وی با بیان اینکه اکنون شاهد بروز و ظهور تدریجی نشانه ها و آثار این گشایش ها هستیم اظهار کرد: اطلاعات دریافتی امید بخش است و عملکرد چهار ماهه امسال از اقتصاد کشور برای دستیابی به رشد اقتصادی بالاتر امید بخش است.

وی گفت: روند بازار سرمایه طی چهار هفته اخیر مثبت بوده و اطلاعات بورس و شرکت های حاضر در آن حاکی از افزایش تولید و سوددهی این بخش است. 

طیب نیا با تاکید بر اینکه عملکرد اقتصادی کشور نیازمند تحولات جدی و بنیانی است افزود: بدون حضور بخش خصوصی و تعامل آنها این امر محقق نمی شود. 

وی اظهار کرد: برای شناسایی چالش ها و معضلات نیازمند برگزاری جلسات و نشست های بخش های دولتی و خصوصی هستیم تا نتایج حاصل از آنها در برنامه های اجرایی و عملیاتی کشور گنجانده شود.

وی با بیان اینکه تعامل بخش دولتی و خصوص باور دولت یازدهم و وزارت اقتصاد و دارایی است ادامه داد: از ابتدای دولت هم سعی شده نشست های شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی به صورت مستمر برگزار شود و نظرات کارشناسی بخش خصوصی در اولویت قرار گیرد.

وزیر اقتصاد و دارایی گفت: امروز شاهد بلوغ فکری عمیق و درک صحیح بخش خصوصی از مشکلات اجرایی کشور هستیم بطوریکه نظرهایی که بخش خصوصی در حوزه های مختلف ارائه می دهد هم بیانگر شناخت و فهم صحیح از معضلات و هم راهکار های صحیح برای این مسائل است. 

وی افزود: بعد از چندین دهه رشد اقتصادی بسیار کند و تحریم ها که طی سال های اخیر موجب منفی شدن این رشد گردید امسال در شرایطی هستیم که می توانیم تحول جدی در عملکرد اقتصادی کشور ایجاد کنیم.

وی اظهار کرد : طی بیش از 50 سال گذشته متوسط رشد اقتصادی کشور 4،5 درصد بود که هیچ تناسبی با ظرفیت ها و شرایط نداشته است. 
طیب نیا با اشاره به روند کاهشی این رشد طی این سالها گفت: در 30 سال گذشته متوسط رشد اقتصادی به 3،1 درصد و در 10 سال اخیر به دو درصد کاهش یافته است.

وی افزود: با این روند رشد اقتصادی نمی توان با فقر و ناداری مقابله کرد و اشتغال موثر و مفید برای جوانان تحصیل کرده و جویای کار فراهم نمود.

وی با تاکید بر اینکه تغییر و تحول اساسی در حوزه اقتصاد ضروری است اظهار کرد: رشد اقتصادی ناچیز، بهره وری اندک و نوسانات شدید همه ریشه در دو مشکل جدی کشور یعنی دولتی و نفتی بودن اقتصاد دارد.

وزیر اقتصاد ادامه داد: این معضل امروز به خوبی شناسایی و راه حل های آن نیز ارائه شده و تبعیت از سیاست های کلی نظام بویژه سیاست های ابلاغی اصل 44 و اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب که مبتنی بر درک و فهم صحیح و وسیع از مشکلات اقتصاد ایران است می تواند کشور را در مسیر رشد اقتصادی قرار دهد. 

وی گفت: با وجود همه مشکلات تلاش ها بر آن است که شرایط اقتصادی روند مطلوب خود را بیابد و در این راستا صادرات کشور هر چند طی سه ماهه اول امسال از نظر ارزش رشد منفی داشته اما از نظر وزن و حجم 37 درصد افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه تسهیلات پرداخت شده سیستم بانکی کشور نیز طی این مدت نسبت به دوره مشابه پارسال 44 درصد افزاش یافته است افزود: حجم تسهیلات پرداختی بانک ها افزایش و نرخ سود آن نیز روند نزولی مستمر طی می کند. 

طیب نیا اظهار کرد: در عین حال وضعیت نرخ سود راضی کننده نیست و هنوز با نرخ تورم فاصله بسیار دارد و فاصله سود بانکی با نرخ تورم باید منطقی باشد. 

وی با بیان اینکه در حوزه مسکن هم نشانه ها و آثار حاکی از رشد است گفت: هدف گذاری ما تحقق رشد پنج درصدی اقتصادی است اما اگر این رشد ناشی از افزایش صدور نفت باشد ارزش ندارد لذا امروز باید رشد در بخش صنعت و خدمات حاصل شود تا بتوانیم اشتغال موثر ایجاد کنیم. 

وزیر اقتصاد و دارایی اجرای کامل و صحیح سیاست های اصل 44 را از جهت گیری های اصلی این وزارتخانه عنوان کرد و افزود: صرف واگذاری بنگاه ها به بخش خصوصی کفایت نمی کند زیرا 87 درصد واگذاری ها به بخش خصوص در گذشته واقعی نبوده و حداکثر 13 درصد این واگذاری ها واقعی بوده است. 

وی اظهار کرد: اکنون روند واگذاری ها اصلاح شده و هر چند این روند در سال گذشته کاهش داشته اما 100 درصد واگذاری ها واقعی بوده است. 
وی اصلاح فضای کسب و کار را از دیگر ضرورت ها دانست و گفت: پروژه کلیدی وزارت اقتصاد، بهبود فضای کسب و کار است و تاکنون در این راستا دو هزار مجوز مخل این فضا در کشور شناسایی شده و تا سال گذشته 500 مورد آن حذف شده است.
طیب نیا افزود: اولویت ما تسریع صدور مجوزها و شناسایی قوانین مخل و زائد است که تاکنون موارد بسیاری شناسایی شده اند که برخی باید لغو و برخی باید اصلاح شوند.

وی هدف دیگر وزارت اقتصاد و دارایی را حمایت از صادرات عنوان کرد و گفت: این حوزه از اجزای اصلی سیاست های اقتصاد مقاومتی برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی است. 

22439

Let’s block ads! (Why?)

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید